Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Автомобилният състезател  Румен Дунев посъветва шофьорите чрез БНТ как да

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Автомобилният състезател  Румен Дунев посъветва шофьорите чрез БНТ как да
Коментари Харесай

Автомобилен състезател: Шофьорите да карат внимателно около подлези и надлези, защото там настилката е най-хлъзгава

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Автомобилният състезател  Румен Дунев посъветва водачите посредством Българска национална телевизия по какъв начин да защитят себе си и спътниците си при заледявания поради по-ниските температури и да избегнат " черния лед ", който е най-честата причина за произшествия на пътя. Както е известно, преди дни на околовръстното в столицата стана верижна злополука с 10 автомобила и ранени. 

" Когато водачите се качват на автомобила си и видят скреж, да знаят, че същата тази скреж се намира и на пътното платно, само че тя не се вижда. 

Особено при подлези, надлези и виадукти, студените въздушни маси минават изпод и от горната страна и земята не може да стопли настилката, там има причина за основаването на заледени сектори. В такива обстановки би трябвало да се излиза от ламаринения капан, да се минава зад мантинелата на безвредно място, да се включат спешните светлини, с цел да предупредят останалите водачи. Един автомобил, когато се ускори със скорост и попадне върху лед, той става неуправляем и водачът съвсем нищо не може да направи. Спирането може да е неприятен консултант, тъй като няма сцепление, водачът тръбва да заобиколи, да търси по-голямо сцепление, в случай че се изнесе вляво или вдясно, където има пясък и камъчета да вземем за пример. С ръчната спирачка автомобилът стартира да се върти, не я предлагам ", посъветва специалистът.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР